Rólunk

A társaságot 1952-ben alapították Anilin Textilfesték Ellátó Vállalat néven, székhelye Budapest V. kerületében, a Gorove u. 3-ban volt. A kezdeti években elsősorban textilipari színezékeket értékesített, és ez a termékkör fokozatosan bővült a könnyűipari gyárak részére készletezett és forgalmazott egyéb színezékekkel és segédanyagokkal.

1955-ben elnevezését Anilinfesték és Vegyianyagforgalmi Vállalatra módosították. 1991-ben részvénytársaság lett, 2006 óta ANILIN Kereskedelmi Zrt. néven vegyi áru nagykereskedőként szolgálja ki vevői igényeit.

Az Anilin mindig nagy súlyt fektetett a műszakilag és szakmailag alátámasztott kereskedésre, a vevők, felhasználók folyamatos ellátására.

Az Anilin piaci kapcsolatai, a forgalmazott termékek köre jelentősen megváltozott az elmúlt húsz évben. Ma már a könnyűipari termékek, színezékek aránya az éves forgalomban nem éri el az egy százalékot se.

Legtöbb termékünk külföldi gyártóktól származik. Az ANILIN Zrt. beszerzési és kereskedelmi kapcsolatai az Európai Unió országaitól a távol-keleti országokig terjednek. Magyarországon az Anilin szállítja a Bussetti & Co, a Nalco Chemical GmbH. és az Angel Yeast Co., Ltd. cégek termékeit. Vevőink döntően hazai vállalkozások, termelő üzemek (gyógyszergyárak, vegyipari cégek, élelmiszeripari feldolgozók, háztartási tisztítószerek gyártói, stb.) és szolgáltatók (erőművek, vízművek, uszodatechnikai cégek, ruhatisztítók, stb.).

Legfontosabb célunk ügyfeleink termeléséhez, szolgáltatásához a szükséges termékeket optimális feltételek mellett, mindig kiváló minőségben biztosítani és megosztani a több évtizedes műszaki, kereskedelmi, logisztikai, pénzügyi ismeretünket, tapasztalatunkat.

Nagyon fontosnak tartjuk környezetünk védelmét. Ezért irodaházunkban bevezettük a hulladékok szelektív gyűjtését, újrahasznosított papír használatát.