Stevia
A jázminpakóca (S. rebaudiana) nevű növényfaj leveleiben található szteviol-glikozidokat édesítőszerként használják, mert a cukornál 300-szor édesebb ízűek. A stevia édesítőszerként való használata több száz évre nyúlik vissza: az őslakos dél-amerikaiak korán felfedezték a növény édességét. Japánban használata már több évtizedre nyúlik vissza.
Az intenzív édes ízért felelős szteviol-glikozidok főzés, sütés, pH-változás esetén sem bomlanak le, így a stevia a cukor teljeskörű helyettesítője lehet.
A stevia levélnek pedig számtalan gyógyhatása van:
A steviával kiválóan kezelhető a cukorbetegség, mivel nem emeli meg a vércukorszintet, hiszen glikémiás indexe nulla. Emiatt a fogyókúrázók számára is nagy segítség, mivel jórészt emésztetlenül halad át a szervezeten, ráadásul nullkalóriás.
Kutatások igazolják, hogy a stevia csökkenti a magas vérnyomást, a normális vérnyomást viszont változatlanul hagyja.
Bebizonyították, hogy a steviának antibakteriális hatása is van, emellett kedvező ásványi-anyag tartalma miatt nagy segítséget jelent a fogszuvasodás és a szájbetegségek megelőzésére valamint gyógyítására. Javítja a bélműködést és az emésztést; gombaölő hatással is bír. Csökkenti az éhségérzetet és a dohányzás, az alkohol, illetve az édességek utáni vágyat is. Segít a függőség leküzdésében.
A stevia teljesen biztonságos az emberre, nemcsak édesítőszerként, hanem élelmiszer adalékanyagként is.
Szteviol-glikozidok
Termék neve | Specifikáció | Fizikai tulajdonságok |
---|---|---|
SG90RA50 P | Összes szteviol-glikozid ≥ 90%, RebA ≥ 50% | por |
SG90RA50 G | Összes szteviol-glikozid ≥ 90%, RebA ≥ 50%; 20-80mesh; 40-80mesh | granulátum |
SG95RA50 P | Összes szteviol-glikozid ≥ 95%, RebA ≥ 50% | por |
SG95RA50 G | Összes szteviol-glikozid ≥ 95%, RebA ≥ 50%; 20-80mesh; 40-80mesh | granulátum |
SG95RA60 P | Összes szteviol-glikozid ≥ 95%, RebA ≥ 60% | por |
SG95RA60 G | Összes szteviol-glikozid ≥ 95%, RebA ≥ 60%; 20-80mesh; 40-80mesh | granulátum |
SG95RA80 P | Összes szteviol-glikozid ≥ 95%, RebA ≥ 80% | por |
SG95RA80 G | Összes szteviol-glikozid ≥ 95%, Reb A ≥ 80%; 20-80mesh; 40-80mesh | granulátum |
SG95RA90 P | Összes szteviol-glikozid ≥ 95%, RebA ≥ 90% | por |
SG95RA90 G | Összes szteviol-glikozid ≥ 95%, RebA ≥ 90%; 20-80mesh; 40-80mesh | granulátum |
Reb A
Termék neve | Specifikáció | Fizikai tulajdonságok |
---|---|---|
RA95 P | Reb A ≥ 95% | por |
RA95 G | Reb A ≥ 95%; 20-80mesh; 40-80mesh | granulátum |
RA97 P | Reb A ≥ 97% | por |
RA97 G | Reb A ≥ 97%; 20-80mesh; 40-80mesh | granulátum |
RA98 P | Reb A ≥ 98% | por |
Keverékek
Termék neve | Specifikáció | Fizikai tulajdonságok |
Stevia+Eritritol | 1-7x édesebb, mint a szacharóz, vagy a vásárlói igények szerint testreszabható | por |
További információk
Pócsik Frida
+36 30 477 9055
+36 1 323 3088
frida.pocsik@anilin.hu
Sándor Beáta
+36 1 323 3084
sandorb@anilin.hu