Aszkorbinsav
Az aszkorbinsav egy antioxidáns tulajdonságú szerves sav, gátolja a szabadgyökök képződését. Fehér vagy világossárga kristályok formájában jelenik meg. Az aszkorbinsav L-enantiomere más néven C-vitamin.
Az L-aszkorbinsav megtalálható mind a növényi, mind az állati szervezetben; sok zöldség, gyümölcs, valamint a tej is tartalmazza.
Az emberi szervezetben a C-vitamin részt vesz pl. a sejtek oxigénfelvételében, a kollagénképződésben, ami szükséges a csontok és a porcok kötőszövetének felépítéséhez. Erősíti az immunrendszert és javítja a vas felszívódását is. A molekula hiánya skorbuthoz vezethet.
További információk
Pócsik Frida
+36 30 477 9055
+36 1 323 3088
frida.pocsik@anilin.hu
Sándor Beáta
+36 1 323 3084
sandorb@anilin.hu